Η «ΥΙΟΙ ΙΩΑΝ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ Ο.Ε, δραστηριοποιείται στο χώρο των τυροκομικών προϊόντων από το 1958.

Μέσα από μια μακρόχρονη αναπτυξιακή πορεία, διατηρώντας τον οικογενειακό και ευέλικτο χαρακτήρα της, η εταιρεία εξελίχθηκε σε μια σύγχρονη επιχείρηση παραγωγής αυθεντικών, αιγοπρόβειων τυροκομικών προϊόντων που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και του πλέον απαιτητικού καταναλωτή.

Η εταιρεία εστιάζει στην ποιότητα και σχεδιάζει την επέκταση της ποικιλίας των προϊόντων της σε νέα τυριά υψηλής  προστιθέμενης αξίας σε χρηστικές, καινοτόμες συσκευασίας.

εταιρεία επενδύει συνεχώς στην αναβάθμιση του τεχνολογικού της εξοπλισμού και των χώρων παραγωγής και αποθήκευσης των προϊόντων της.

Το 1958 ο Σωτήριος Μπουκουβάλας ιδρύει ατομική επιχείρηση και ξεκινά την τυροκομική παράδοση της οικογένειας, με το πρώτο τυροκομείο στην ορεινή ΣΜΙΞΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ στον τόπο καταγωγής του, παράγοντας Φέτα.

Το 1980 τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης αναλαμβάνει ο Ιωάννης Μπουκουβάλας ο οποίος επεκτείνει την ποικιλία των τυροκομικών προϊόντων προσθέτοντας μανούρι Κασέρι και τυριά τυρογάλακτος.

Το 1997 η εταιρεία κατασκευάζει το νέο σύγχρονο τυροκομείο, στη σημερινή της θέση, στον Τύρναβο που αποτελεί κομβικό σημείο για τη συλλογή της πρώτης ύλης, του εξαιρετικής ποιότητας αγνού αιγοπρόβειου γάλακτος.    

Το 2005  η εταιρεία, με την τρίτη πλέον γενιά στη διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης, μετατρέπεται σε «ΥΙΟΙ ΙΩΑΝ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ Ο.Ε»  και συνεχίζει μέχρι σήμερα ακούραστα την ανοδική της πορεία επενδύοντας στην αναβάθμιση του μηχανολογικό εξοπλισμού του εργοστασίου και στην βελτίωση - επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Ανταποκρινόμενη στις νέες τάσεις και τις απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών για προϊόντα που εξασφαλίζουν υγεία και ευεξία ενώ παράλληλα διατηρούν αναλλοίωτη την ποιότητα, η εταιρεία λανσάρισε το ελαφρύ τυρί με μόνο …% λιπαρά και πλούσια γεύση και το κατσικίσιο τυρί. 

Αρχές μας η ποιότητα, η αξιοπιστία και η εταιρική κοινωνική ευθύνη. Μέλημά μας η ικανοποίηση, η υγιεινή και η ασφάλεια  του σύγχρονου καταναλωτή, μέσα από την προσφορά αυθεντικών, γευστικών παραδοσιακών τυριών εξαιρετικής ποιότητας  που ενσωματώνουν παράδοση και αξία.

Όραμά μας είναι να  συνδεθεί το όνομα Μπουκουβάλας με την ποιότητα, την αυθεντικότητα και την ελληνική τυροκομική παράδοση στη συνείδηση  των πελατών και των καταναλωτών στην Ελλάδα και στη διεθνή αγορά. 

Αποστολή μας είναι η συλλογή του αγνού αιγοπρόβειου γάλακτος της περιοχής μας  και η μετατροπή του σε εξαιρετικής ποιότητας αυθεντικά, παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα που να ικανοποιούν τις ανάγκες και του πλέον απαιτητικού καταναλωτή. Η συμβολή της εταιρείας μας στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Τα  τυροκομικά μας προϊόντα, με ηγετικό προϊόν τη Φέτα Π.Ο.Π, διακινούνται ήδη σε αρκετές χώρες της κεντρικής Ευρώπης κερδίζοντας την εμπιστοσύνη ολοένα και περισσότερων ξένων καταναλωτών.

Διαθέτουμε ευελιξία προσαρμογής στις απαιτήσεις των ξένων αγορών και στους άμεσους στόχους μας είναι η αύξηση των πωλήσεών μας στις υπάρχουσες αγορές, καθώς η δυναμική επέκτασή μας σε νέες αγορές. 

Το μεσοπρόθεσμο εξαγωγικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει την προσφορά ποικιλίας εκλεκτών ελληνικών τυριών που να ενσωματώνουν προστιθέμενη αξία, να αξιοποιούν την καινοτομία και να ικανοποιούν τις απαιτήσεις του σύγχρονου διεθνούς καταναλωτή.

Το Μάρτιο του 2014 η εταιρεία μας συμμετείχε στη Έκθεση EXPOFOODS στην Αθήνα αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές και αρκετές νέες συνεργασίες. 

Στο πλαίσιο του εξαγωγικού πλάνου της εταιρείας με στόχο την επέκταση στη διεθνή αγορά, η εταιρεία θα συμμετέχει σε μια σειρά Διεθνών Εκθέσεων ανάμεσά τους και στην ΑΝUGA  2015.