Ιστορία

Το 1958 ο Σωτήριος Μπουκουβάλας ιδρύει ατομική επιχείρηση και ξεκινά την τυροκομική παράδοση της οικογένειας, με το πρώτο τυροκομείο στην ορεινή ΣΜΙΞΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ στον τόπο καταγωγής του, παράγοντας Φέτα.

Το 1980 τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης αναλαμβάνει ο Ιωάννης Μπουκουβάλας ο οποίος επεκτείνει την ποικιλία των τυροκομικών προϊόντων προσθέτοντας μανούρι Κασέρι και τυριά τυρογάλακτος.

Το 1997 η εταιρεία κατασκευάζει το νέο σύγχρονο τυροκομείο, στη σημερινή της θέση, στον Τύρναβο που αποτελεί κομβικό σημείο για τη συλλογή της πρώτης ύλης, του εξαιρετικής ποιότητας αγνού αιγοπρόβειου γάλακτος.    

Το 2005  η εταιρεία, με την τρίτη πλέον γενιά στη διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης, μετατρέπεται σε «ΥΙΟΙ ΙΩΑΝ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ Ο.Ε»  και συνεχίζει μέχρι σήμερα ακούραστα την ανοδική της πορεία επενδύοντας στην αναβάθμιση του μηχανολογικό εξοπλισμού του εργοστασίου και στην βελτίωση - επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Ανταποκρινόμενη στις νέες τάσεις και τις απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών για προϊόντα που εξασφαλίζουν υγεία και ευεξία ενώ παράλληλα διατηρούν αναλλοίωτη την ποιότητα, η εταιρεία λανσάρισε το ελαφρύ τυρί με μόνο …% λιπαρά και πλούσια γεύση και το κατσικίσιο τυρί.